Robert Doornbos: zijn vermogen, inkomsten en bezittingen in 2023 (2024)

Robert Doornbos is natuurlijk bekend als analist bij Ziggo. Veel mensen zullen ook nog weten dat hij zelf Formule 1 coureur geweest is. Minder mensen weten dat de voormalig coureur over miljoenen aan vermogen beschikt. Ook het antwoord op de vraag waar hij zijn miljoenen aan uitgeeft kennen niet veel mensen. Wij gingen op zoek en delen het vermogen van Robert Doornbos, zijn salaris en zijn meest bijzondere bezittingen in 2023.

Wie is Robert Doornbos?

Robert Doornbos is op 23 september 1981 geboren in Rotterdam. Waar veel racers al van kinds af aan te vinden zijn in de race-sport, bijvoorbeeld in karts, is Doornbos pas op latere leeftijd ontdekt. Doornbos was namelijk vooral gefocust op tennis. Pas toen hij in 1997 Jacques Villeneuve ontmoette en die hem de tip gaf om Formule Ford te gaan racen werd Doornbos enthousiast.

Aangezien hij toen al te oud was voor de karts begon hij direct in de formule-series. Voor het eerst in de Opel Lotus UK Winter serie in 1999. Daarna bereikte hij via de Formule Ford, Formule 3 en Formule 3000 een plekje als testrijder in de Formule 1. In de Grand Prix van China in 2004 maakte hij zijn debuut als testrijder. In juli 2005 kreeg hij de kans om vanaf de Grand Prix van Duitland voor Minardi als F1-coureur te debuteren.

Doordat de andere stoel bij Minardi ingenomen was door Christijan Albers reden er voor het eerst sinds de jaren ’60 twee Nederlandse coureurs voor één team. Hier zien we beide coureurs in actie. (Let op, tekst gaat verder na het filmpje)

Aangezien Red Bull in 2005 de stal van Minardi racete Doorbos daar verder. Nadat hij aanvankelijk geen contract voor 2006 kreeg kon hij toch als testcoureur bij Red Bull blijven. Als invaller racete hij daarnaast een aantal keren in het tweede stoeltje naast David Coulthard.

In 2007 zou hij weer als testrijder voor Red Bull aan de slag gaan, maar omdat zij inmiddels Mark Webber als tweede coureur hadden aangetrokken hadden lag het niet voor de hand dat hij nog zou racen. Daarom maakte hij de overstap naar Minardi Team USA om met hen te racen voor de Champ Car World Series. In Amerika sloot hij zijn loopbaan af aan het eind van het Indy-car seizoen van 2009.

Robert Doornbos en ruzies in de Formule 1

In zijn Formule 1-jaren wist Doornbos nooit het podium te halen. Nu was dat in die tijd niet ongebruikelijk. Wel ongebruikelijk is dat Doornbos vooral herinnerd wordt door de ruzies en controverses die in die jaren ontstonden.

Zo botste hij in zijn eerste race direct met de man die hem aan het racen bracht, Jacques Villeneuve. Ook in 2016 was er een historisch incident, deze keer met Fernando Alonso, die een tijdstraf van 2 seconden kreeg. Tijdens de Grand Prix van Italië van dat jaar raakte hij Robert Kubica en kreeg hij zelf straf. Hij werd teruggezet naar de 12de plaats.

Robert Doornbos vs. Christijan Albers

Dat Robert Doornbos en Christijan Albers beiden voor Minardi reden was uniek, maar achter de schermen de start van een vete die tot nu toe voortduurt. Albers stoorde zich eraan dat Doornbos zijn stoeltje kreeg door betalingen van sponsoren en hij het met racen had verdiend.

Ook vond Albers dat Doornbos niet professioneel genoeg was. Doornbos zou zich volgens Albers vooral met de media bezig gehouden hebben. Daarna zou Doornbos voor de volgende race de instellingen van Albers overgenomen hebben voor zijn eigen Formule 1-auto en zo profiteren van het werk van Albers en zijn engineers. Toen Albers zich hierover versprak tegen een journalist kwam het verhaal naar buiten en lag de ruzie op straat. De vete tussen de mannen duurt nog steeds voort en zit zo diep dat Albers niet met Doornbos gezien wil worden en daarom dus ook niet bij Ziggo Sport aanschuift als Doornbos presenteert.

Robert Doornbos vs. Haary Muermans: bijna failliet

Een andere ruzie uit die tijd is minder bekend, maar had voor Doornbos grote gevolgen. Sterker nog, hij ging bijna failliet. Dit kwam door een conflict met zijn voormalig sponsor, vastgoedmagnaat Harry Muermans. Muermans had tijdens de Formule 1-jaren van Doornbos ruim 11 miljoen euro geïnvesteerd in de carrière van de Rotterdamse coureur. Dit betrof volgens Doornbos sponsorgeld, maar volgens Muermans een lening. Er volgde een opzienbarende rechtszaak waarbij bedreigingen en beschuldigingen over en weer vlogen.

Ook bleken de rechters verschillend naar de zaak te kijken. In eerste instantie won Doornbos, maar Muermans kreeg daarna gelijk. Doornbos moest de vastgoedman een miljoen euro betalen en dat kostte het faillissem*nt van Robert Doornbos BV. Toen de heren in de derde ronde van de rechtszaak betrokken waren bereikten zij alsnog een schikking, waardoor verdere schade beperkt bleef. Hoeveel er betaald is werd niet officieel bekend. Men spreekt over ‘ergens in het midden’, dus een bedrag tussen 5 en 6 miljoen euro ligt voor de hand. De vraag is natuurlijk waar Doornbos dat van betaald heeft.

Voor we daar dieper in duiken bekijken we eerst de huidige inkomsten van de voormalig F-1 coureur.

Dit zijn de inkomsten van Robert Doornbos in 2023

Natuurlijk is Robert Doornbos het meest bekend als analist voor Ziggo Sport. Er was even sprake van dat hij over zou stappen naar Viaplay, maar deze deal ketste om onduidelijke redenen af. Pikant detail is dat zijn vijand Christijan Albers daar wel vaste presentator werd.

Het salaris van Robert Doornbos bij Ziggo

Hoewel niet precies bekend is hoeveel Robert Doornbos bij Ziggo verdient kunnen we wel een inschatting maken. Wilfred Genee verdient namelijk tonnen als sportpresentator van het programma Vandaag Inside, dat het best bekeken wordt. Zo ver komt Doornbos niet. Bovendien is hij alleen in het weekend te zien. Als we uitgaan van zo’n EUR 2.500,- per optreden (het standaardtarief voor BN-ers) komt dit op een maandbedrag van EUR 33.750,- en een jaarinkomen van EUR 405.000,-.

Robert Doornbos en zijn sponsoren

Daarnaast heeft Robert Doornbos partnerschappen met 4net Interactive, Topgear.nl, Jumbo, Porschecentrum Leusden, Jumbo en Red Bull Racing. Ook hier zijn de precieze bedragen niet bekend, maar naar schatting leveren deze partnerschappen hem zeker EUR 10.000,- euro per maand op. Hiermee zou hij dus nog EUR 120.000,- per jaar verdienen.

Overigens is elders te lezen dat Doornbos algemeen directeur zou zijn van PON Rotterdam, maar daar is hij in oktober 2022 weer vertrokken.

Overige inkomsten van Robert Doornbos

Net als veel andere BN-ers is de voormalig F1-coureur in te huren als motivational speaker voor evenementen. Volgens diverse boekingssites ligt zijn tarief daarbij op zo’n EUR 5.000,- per spreekbeurt. Als we de mentions op LinkedIn bekijken doet hij dit minstens één keer per week, waardoor hij dus nog zo’n EUR 21.000,- per maand, oftewel EUR 250.000,- bij zijn jaarinkomsten op kan tellen.

Daarnaast is hij niet alleen bij Ziggo te zien, maar ook als analist bij RTL Boulevard. Deze inkomsten zijn niet regelmatig en leveren naar verwachting ook zo’n EUR 2.500,- per optreden op. Als we uitgaan van 1 optreden per maand kunnen we dus nog zo’n EUR 30.000,- per maand aan zijn inkomsten toevoegen.

Daarmee zijn de inkomsten van Robert Doornbos in 2023 zo’n EUR 94.750,- per maand oftewel ruim EUR 1,1 miljoen per jaar.

Naast deze inkomsten heeft Robert Doornbos ook aandelen in diverse andere bedrijven. Zo investeerde hij in de jaren na zijn Formule 1-loopbaan met 2 vrienden in diverse bedrijven om die vervolgens winstgevender te maken of te houden. Ook hebben ze zelf enkele bedrijven opgezet waarna Doorbos verdiende aan een verkoop of nog steeds inkomsten krijgt als aandeelhouder.

Met deze beleggingen en beleggingen in vastgoed heeft hij inmiddels een fors vermogen opgebouwd.

Wat is het vermogen van Robert Doornbos in 2023?

Zoals gezegd investeert Doornbos na zijn race-loopbaan in start-ups. Een van die start-ups is Kiroo, een bedrijf in seks-speeltjes met technologie. De aandelen hierin besluit hij te verkopen. Deze leveren zoveel op dat hij daarmee direct de schikking met Muermans kan betalen.

Ook had hij een belang de bekende site datumprikker.nl dat hij succesvol verkocht. Over investeringen in andere bedrijven is niet veel bekend. Wel weten we dat hij nog steeds investeert.

Dat doet hij niet alleen in bedrijven, maar ook in vastgoed. Over zijn vastgoedportefeuille is weinig bekend, maar aangezien Doornbos uit een echte ondernemersfamilie komt kunnen we er wel vanuit gaan dat daar mooie objecten bij zijn.

Diverse collega’s schatten het vermogen van Robert Doornbos op zo’n 15 miljoen euro, maar dat lijkt te laag, immers alleen met zijn jaarinkomen kan hij jaarlijks tonnen overhouden.

Wat is het vermogen van Robert Doornbos in 2023?

Als we de schatting van EUR 15 miljoen als basis nemen en daar de helft van zijn jaarinkomen bijtellen en ook denken aan zijn beleggingen in bedrijven en vastgoed schatten dat het vermogen van Robert Doornbos in 2023 tussen de 20 en 25 miljoen euro bedraagt.

Natuurlijk is het leuk om te zien aan welke bijzondere dingen hij zijn vermogen besteedt.

Dit zijn de bijzondere eigendommen van Robert Doornbos

Uiteraard leeft Robert Doornbos met zijn vrouw, interieurontwerpster Chantal Bles, op stand. In maart 2019 kochten ze een prachtig huis in Amsterdam. Mevrouw Bles deed er ruim een jaar over om alles naar wens in te richten, maar toen het af was viel er ook heel wat te zien. (Let op, tekst gaat verder na het filmpje)

Anders dan je misschien verwacht heeft Robert Doornbos voor zover bekend geen uitgebreid wagenpark. Voor zover bekend heeft hij de beschikking over twee auto’s. Met beide auto’s heeft hij nogal pech gehad. Zo stalen dieven eind 2022 de koplampen uit zijn Porsche. Zijn andere auto, een Lamborghini Urus, werd begin maart 2023 zwaar beschadigd door een achteruit rijdende verhuiswagen. De beelden doen iedere autoliefhebber pijn.

Daarnaast kocht Robert Doornbos een kartonnen Lamborghini die door een 12-jarig jongetje op schaal was nagebouwd.

Ook qua horloges is Robert Doornbos niet te uitbundig. Als opvallendste exemplaar draagt hij de Rolex Daytona ceramic.

Overigens is Ronald Doornbos inmiddels zowel sportief als financieel voorbijgestreefd door Max Verstappen. Ben jij benieuwd naar het astronomische vermogen van Max Verstappen?

Fotocredit: RobertDoornbos.com

Robert Doornbos: zijn vermogen, inkomsten en bezittingen in 2023 (2024)
Top Articles
YouTube's OG Creators: Where Are They Now?
Lawn & Garden - Outdoor Power Equipment
Haunted Mansion Showtimes Near Amc Classic Marion 12
Tyrones Unblocked Games Basketball Stars
Munsif Epaper Urdu Daily Online Today
Recruitment Drive/Quick guide
St Vrain Chain Gang
The Front Porch Self Service
Nala Ahegao
Hillsborough County Florida Recorder Of Deeds
Ju Hua (Flos Chrysanthemi): Uses, Benefits, Side Effects, Warnings
Naughty Neighbor Tumblr
Non Sequitur-exemples et définition de Non Sequitur
Juliewiththecake Wiki / Biography - Age, Boyfriend, Height, Net Worth - WikiBravo
Black Panther Pitbull Puppy For Sale
So sehen die 130 neuen Doppelstockzüge fürs Land aus
Budokai Z Pre Alpha Trello
Express Pay Cspire
Craigs List Plattsburgh Ny
Guide:How to make WvW Legendary Armor
Amex Platinum Cardholders: Get Up to 10¢ Off Each Gallon of Gas via Walmart Plus Gas Discount
Spiral Roll Unblocked Games Premium
A 100% Honest Review of M. Gemi Shoes — The Laurie Loo
My Fico Forums
Walgreens Pharmacy On Jennings Station Road
Monroe County Incidents
Cyberpunk 2077 braindance guide: Disasterpiece BD walkthrough
Pokemon TCG: Best Japanese Card Sets
Bella Isabella 1425
City Md Flatbush Junction
Wisconsin Volleyball Team Leaked Pictures And Videos
Fallen Avatar Mythic Solo
Pixel Run 3D Unblocked
Spearmint Rhino Coi Roll Call
Cardholder.bhnincentives.com
Nobivac Pet Passport
Coventry Evening Telegraph Ccfc
Nz Herald Obituary Notices
America's Best Wings Raleigh Nc Rock Quarry
Busted Magazine Columbus Ohio
Exploring The Craigslist Washington DC Marketplace - A Complete Overview
Benson Downs Resident Portal
Desi Cinemas.com
Footfetish Telegram
Thekat103.7
Hit Entertainment Wiki
Gary Zerola Net Worth
University Of Oregon Id
Mcknet Workday
Physician Dressed As A Sorceress Crossword Clue
Markella Magliola Obituary
Pnp Telegram Group
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6151

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.