Veelvoorkomende problemen met de Samsung Galaxy S22-serie en hoe u deze kunt oplossen (2024)

Table of Contents
1. Problemen met oververhitting op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra Waarom raakt de Galaxy S22/S22/S22 Ultra oververhit? 2. Probleem met het leeglopen van de batterij op de Galaxy S22 Ultra Waarom raakt de batterij van de Galaxy S22 Ultra snel leeg? 3. Problemen met bekabeld/draadloos opladen op de Galaxy S22-serie Waarom laden de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra niet op (bedraad/draadloos)? Redenen waarom uw Galaxy S22-serie helemaal niet oplaadt? 4. 5G werkt niet op de Galaxy S22-serie Veelvoorkomende 5G-gerelateerde problemen op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5. Prestatieproblemen in de Exynos Galaxy S22 Ultra 6. Gebarennavigatie is inconsistent/laggy op de S22-serie op de Galaxy S22-serie 7. Meldingsproblemen op Galaxy S22 Ultra 8. Fout Camera mislukt op Galaxy S22 Ultra 9. Hoe op te lossen? Camera mislukt? op Samsung Galaxy-smartphones? 10. Probleem met flikkerend scherm van de Galaxy S22 Ultra gecombineerd met een opvallende horizontale pixelachtige lijn 11. Android Auto werkt niet op Galaxy S22 Ultra 5G 12. Samsung eSIM-overdrachtsproblemen op de S22 Ultra 13. Samsung Pay werkt niet op Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 14. Zwart scherm op Galaxy S22 Ultra 15. Galaxy S22 Ultra toetsenbordmodus met één hand werkt niet Veelgestelde vragen over veelvoorkomende problemen op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5G a) Heeft de S22 Ultra een verwarmingsprobleem? b) Hoe kan ik ervoor zorgen dat de batterij van mijn Samsung Galaxy S22 langer meegaat? c) Hoe lang gaat de batterij van de S22 Ultra mee? d) Hoe lang duurt het opladen van de S22+ en S22 Ultra? e) Heeft de S22 draadloos opladen? f) Wat zijn de kosten voor schermvervanging voor de Samsung Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra?

Samsung heeft op de beurs het nieuwste Android-vlaggenschip onthuldGalaxy Unpacked-evenement op 9 februari 2022. De Galaxy S22-serie omvat drie briljante smartphones? deMelkwegstelsel S22, Galaxy S22 Plus en demonsterlijke Galaxy S22 Ultra. De Galaxy S22-serie beschikt over de nieuwste Snapdragon 8 Gen 1/Exynos 2200 voor ongeëvenaarde prestaties, ondersteund door een vloeiend 120 Hz AMOLED-scherm. Wat de veiligheid betreft, worden alle drie de smartphones uit de Galaxy S22-serie geleverd met Gorilla Glass Victus+-bescherming. Hadden we al gezegd dat de telefoons uit de Galaxy S22-serie worden geleverd met:5G,Wifi 6, EnWifi 6ecompatibiliteit?

De Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra behoren ongetwijfeld tot de beste smartphones die op de markt draaien.nieuwste Android 12. Voor sommige gebruikers ging het echter niet goedopenbare forums werden overspoeld door verschillende problemen die betrekking hadden op alle drie de apparaten uit de Galaxy S22-serie. Gebruikers hebben verschillende problemen gemeld, zoals ? Problemen met het leeglopen van de batterij van de Galaxy S22 Ultra, problemen met het display en de prestaties van de Galaxy S22, problemen met oververhitting op de Galaxy S22 Plus en S22 Ultra, 5G werkt niet op de Galaxy S22-serie, meldingsproblemen op de S22 5G en dergelijke.

We begrijpen dat dergelijke problemen frustrerend kunnen zijn, vooral als u $ 800 of meer heeft geïnvesteerd in een Android-vlaggenschip van Samsung. Nu het je al overkomt, is het het beste dat we achter de oplossing aan gaan om deze veelvoorkomende problemen op Galaxy S22-smartphones op te lossen.

Met uren onderzoek en ervaring uit het verleden bij het oplossen van problemen met Samsung-apparaten hebben we een gedetailleerde gids samengesteld met beproefde oplossingen voor een aantal problemen waarmee u mogelijk te maken krijgt op de Samsung Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5G. Nu u op de juiste plek bent, gaan we meteen naar de lijst met methoden om de problemen uit de S22-serie op te lossen zonder nog meer tijd te verspillen. Houd er rekening mee dat we dit artikel zullen bijwerken omdat we regelmatig nieuwe Galaxy S22-problemen tegenkomen. Zorg er dus voor dat u het opnieuw controleert voor het geval u met andere problemen te maken krijgt dan de hier genoemde.

Vrijwaring:Ga op eigen risico verder. TechieTechTech is niet verantwoordelijk als er iets misgaat met uw apparaat.

Hier hebben we verschillende problemen besproken die gebruikers hebben gemeld op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra met hun mogelijke oplossingen die voor veel gebruikers over de hele wereld hebben gewerkt. Dus laten we beginnen.

1. Problemen met oververhitting op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra

Problemen:

Het probleem van oververhitting is ongetwijfeld een van de meest voorkomende problemen waarmee smartphonegebruikers worden geconfronteerd. Maar het is frustrerend, vooral als je het ervaart op Android-vlaggenschepen zoals Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5G.

Gebruikers hebben verschillende gevallen gemeld waarin ze oververhittingsproblemen hebben ondervonden op het Android-vlaggenschip van Samsung uit 2022:

  • De Galaxy S22 en S22 Plus raken oververhit tijdens het opladen
  • De Galaxy S22-serie (Snapdragon/Exynos) raakt oververhit in de auto
  • Galaxy S22 Ultra (Snapdragon 8 Gen 1) raakt oververhit tijdens het gebruik van een bepaalde app
  • Smartphones uit de Galaxy S22-serie worden verwarmd met minimaal gebruik
  • S22 Plus en S22 Ultra raken oververhit tijdens draadloos opladen

Als u last heeft van de genoemde gevallen waarin uw Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra oververhit raken, moet u de volgende redenen bekijken die deze problemen kunnen veroorzaken.

Waarom raakt de Galaxy S22/S22/S22 Ultra oververhit?

Enkele van de meest voorkomende redenen waarom u te maken krijgt met oververhittingsproblemen op de Galaxy S22-serie, worden hieronder vermeld:

  • Gebruik uw apparaat in een warme omgeving of directe blootstelling aan zonlicht
  • De Galaxy S22-serie gebruiken terwijl deze wordt opgeladen
  • Verouderde software
  • Gebruik van defecte applicaties van derden
  • Langdurig gebruik van 5G of GPS
  • Gebruik van beschermende hoesjes met een slecht ontwerp voor warmteafvoer
  • Uw Galaxy S22-smartphones opladen met niet-gecertificeerde oplaadaccessoires
  • Softwarefouten en glitches
  • Speel zware games en stream video's van hoge kwaliteit in een mum van tijd
  • Langer fotograferen in 8K of Single-shot modus

Nu we ons bewust zijn van de redenen waarom uw Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra oververhit raken, kunnen we overgaan tot de methoden die de verwarmingsproblemen op het Android-vlaggenschip van Samsung uit 2022 kunnen helpen voorkomen.

Mogelijke oplossingen:

Als u het oververhittingsprobleem van de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra wilt oplossen, probeer dan de volgende methoden.

  1. Elke smartphone wordt warm tijdens het opladen, maar er is een probleem als hij abnormaal oververhit raakt. Dus als uw Galaxy S22 tijdens het opladen oververhit raakt, moet u eerst de oplader loskoppelen en uw telefoon een tijdje opzij leggen. Als uw apparaat buiten werktijd oververhit raakt, kunt u het eenvoudig uitschakelen en laten afkoelen. Ook al is het geen permanente oplossing, het blijft toch de snelste methode om de Galaxy S22 Ultra af te koelen wanneer deze oververhit raakt.
  2. Een andere reden waarom de Galaxy S22 Plus oververhit raakt, is het gebrek aan warmteafvoer in de beschermhoes. Daarom is het verwijderen van de hoes handig, vooral als je zware games speelt op smartphones uit de Galaxy S22-serie. Als permanente oplossing kunt u eenvoudig een beschermhoes voor Galaxy S22,S22 Plus,En S22 Ultra met een beter warmteafvoerontwerp.
  3. Als u uw Galaxy S22 Ultra in een warme omgeving gebruikt of in de auto in direct zonlicht hebt geplaatst, zorg er dan voor dat u het apparaat minimaal enige tijd in de schaduw laat staan.
  4. Zorg ervoor dat u geen niet-gecertificeerde opladers of opladers van derden van minder populaire merken gebruikt. Het is het beste dat u bekabelde/draadloze opladers van het eerste merk gebruikt. U kunt onzeoverzicht van de beste snelladers voor je Galaxy S22-serie.
  5. Als u connectiviteitsfuncties zoals 5G, Bluetooth of GPS gebruikt, zorg er dan voor dat u deze UITschakelt wanneer u deze niet gebruikt. Dat komt omdat connectiviteitsfuncties op de achtergrond kunnen draaien zonder dat je het doorhebt, waardoor de batterij leegraakt en tegelijkertijd de temperatuur van het apparaat stijgt.

Zoals hierboven vermeld zijn er verschillende redenen waarom uw Samsung Galaxy S22-serie oververhit raakt. Daarom raden wij u aan onzegedetailleerde gids voor probleemoplossing om problemen met oververhitting op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra op te lossen.

2. Probleem met het leeglopen van de batterij op de Galaxy S22 Ultra

Problemen:

Gebruikers van de Galaxy S22 Ultra hebben na een paar dagen gebruik problemen met het leeglopen van de batterij gemeld. EenEen gebruiker beweerde dat de Galaxy S22 Ultra binnen 10 minuten na inactiviteit één procent van de batterij verloor. Ten eerste is het leeglopen van de batterij een veelvoorkomend probleem, maar het overmatig leeglopen van de batterij is een groot minpunt dat een indicatie kan zijn voor een ernstig probleem met de batterijstatus van de Galaxy S22 Ultra. Hoewel het mogelijk is dat de batterij leegraakt, omdat je verschillende apps of connectiviteitsfuncties op de achtergrond hebt laten draaien. Maar er kunnen gevallen zijn waarin dit niet het geval is en het apparaat helemaal de schuld heeft. Dus als u tot de gebruikers behoort die 's nachts last hebben van een leeglopen van de batterij op de Galaxy S22 Ultra, zijn er een paar dingen die u moet begrijpen.

Waarom raakt de batterij van de Galaxy S22 Ultra snel leeg?

Er zijn verschillende redenen achter het probleem met het leeglopen van de batterij op de Galaxy S22 Ultra. Enkele daarvan worden hieronder opgesomd:

  • Niet-geoptimaliseerde apps voor de nieuwe processor/chipset
  • De helderheid van het scherm is te hoog ingesteld
  • Connectiviteitsfuncties zoalsWifi, 5G, Bluetooth, NFC, etc. blijven op de achtergrond open.
  • App draait op de achtergrond
  • Gebruik van resource-intensieve apps
  • Het apparaat draait op een verouderde softwareversie
  • Probleem met de batterij zelf
  • Gebruik van batterijvretende apps zoals Instagram, Facebook, etc.
  • Continu gamen of video-opnamen maken

Mogelijke oplossingen:

Nu we weten wat de mogelijke redenen zijn waarom de batterij van de Galaxy S22 Ultra sneller leeg raakt dan zou moeten, kunnen we nu kijken naar verschillende handige methoden om dit te voorkomen of te repareren.

  1. Omdat zowel de Snapdragon 8 Gen 1- als de Exynos 2200-variant relatief nieuw zijn, moeten app-ontwikkelaars hun apps optimaliseren voor de nieuwe chipsets. De belangrijkste reden waarom uw Samsung Galaxy S22 Ultra oververhit raakt, is dat er een niet-geoptimaliseerde versie van bijna alle apps op draait. Dit is het geval bij elke nieuwe vlaggenschip-smartphone, aangezien deze meestal beschikken over chipsets van de volgende generatie en de app-ontwikkelaars hun apps daarvoor moeten inhalen en optimaliseren. Daarom raden we u aan, voordat u iets doet, uw apps bij te werken om te zien of de optimalisatiefouten zijn verholpen of niet.
  2. Als de bovenstaande methode niet heeft geholpen om de problemen met het leeglopen van de batterij op de Galaxy S22 5G op te lossen, raden we u aan de eenvoudigste en meest effectieve methode te kiezen, namelijk het opnieuw opstarten van uw apparaat. Dat komt omdat een eenvoudige herstart kleine bugs of glitches kan verhelpen die het echte probleem zouden kunnen veroorzaken, en het kan ook de problemen met het leeglopen van de batterij op de Galaxy S22 Ultra oplossen. Probeer het daarom eens.
  3. Als u iemand bent die het apparaat op een hoger helderheidsniveau gebruikt, is het tijd om met deze gewoonte te stoppen, aangezien dit de echte reden kan zijn dat de batterij van de Galaxy S22 Plus snel leegraakt. Om dit te voorkomen, kunt u eenvoudig de adaptieve helderheid inschakelen door naar de Weergave-instellingen van uw apparaat te gaan of de Donkere Modus te gebruiken. Omdat de Galaxy S22-serie OLED-displays gebruikt, kunnen batterijen gemakkelijker donkerdere kleuren weergeven.
  4. Alle drie de toestellen uit de Galaxy S22-serie beschikken over voldoende aansluitmogelijkheden, variërend vanWifinaar 5G, naar Bluetooth, NFC en wat dan ook. Het gebruik ervan of het op de achtergrond laten draaien kan echter veel druk op de batterij leggen, omdat ze blijven zoeken naar signalen die ervoor zorgen dat de batterij van de Galaxy S22-serie leegloopt, zelfs als deze niet actief is.
  5. Als de bovenstaande methoden niet hebben geholpen bij het oplossen van de problemen met het leeglopen van de batterij op de Galaxy S22-serie, wordt het tijd dat u de apps controleert die uw batterij snel leeg kunnen trekken. Houd er rekening mee dat populaire sociale media-apps zoalsInstagram,Facebook, enz. kunnen hier de echte boosdoener zijn.

Hier leest u hoe u het batterijgebruik van de app op de Galaxy S22-serie kunt controleren:

    1. Ga naarInstellingen
    2. Tik opAccu
    3. Selecteer op het volgende scherm de optie die zegtBatterijgebruik, daar zie je apps gerangschikt op basis van batterijverbruik.

Je kunt controleren welke app veel batterij leegtrekt op je Galaxy S22 en beslissen wat je ermee wilt doen. U kunt eenvoudig het achtergrondgebruik van de app beperken of het gebruik ervan in de loop van de tijd minimaliseren. Als u de app niet belangrijk vindt, raden wij u aan deze meteen te verwijderen.

Opmerking: als u het gegevensgebruik op de achtergrond van een app beperkt, levert deze geen meldingen tenzij u de app opent. Dus doe alstublieft het nodige.

Voor meer details kunt u onze raadplegen gids voor het oplossen van problemen met het leeglopen van de batterij op de Galaxy S22- en Galaxy S21-serie.

3. Problemen met bekabeld/draadloos opladen op de Galaxy S22-serie

Problemen:

Omdat de Galaxy S22-serie niet wordt geleverd met een oplader in de doos, zijn gebruikers verplicht een oplader van derden te gebruiken of een officiële oplader die afzonderlijk wordt verkocht. Om een paar dollar te besparen, kiezen sommige gebruikers (misschien jij niet) echter voor goedkope opladers en de oplaadproblemen beginnen daar meteen. Het is een feit dat er verschillende redenen zijn voor problemen met bekabeld/draadloos opladen op de Galaxy S22-serie, maar de incompatibele of goedkope oplaadaccessoires staan nog steeds bovenaan.

Heeft u een probleem waarbij de Galaxy S22 Ultra helemaal niet oplaadt? Laadt uw Galaxy S22-serie telefoon niet draadloos op? Laadt de Galaxy S22 Plus niet op wanneer deze is aangesloten? Krijgt u vaak meldingen over stijgende temperaturen tijdens het opladen van uw Galaxy S22 Ultra? Als het antwoord op een van deze vragen JA is, hebben we een oplossing. Maar voordat we richting de oplossing gaan, moeten we de reden achter de bekabelde/draadloze oplaadproblemen op de Galaxy S22-serie begrijpen.

Waarom laden de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra niet op (bedraad/draadloos)?

Je zou ongetwijfeld in paniek raken als vlaggenschiptelefoons zoals de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra stoppen met opladen vanaf de dag dat je ze hebt gekocht. Maar het is belangrijk om te begrijpen wat het echte probleem veroorzaakt? Hier zijn dus enkele van de exacte redenen waarom uw apparaat uit de S22-serie helemaal niet oplaadt, zij het met een kabel of tijdens het gebruik van een draadloze oplader.

Redenen waarom uw Galaxy S22-serie helemaal niet oplaadt?

  • Incompatibele/goedkope opladers van derden
  • Stof, vuil of vuil in de oplaadpoort
  • Actief gebruik van uw Galaxy S22 tijdens het opladen
  • Beschadigde oplaadpoort
  • Softwarefouten
  • Beschadigde kabels
  • Onvoldoende laadvermogen
  • Interne hardwareproblemen

Nu we de redenen begrijpen waarom uw Galaxy S22-serie niet oplaadt, is het nu tijd om te kijken naar de oplossingen die deze problemen kunnen oplossen.

Mogelijke oplossingen:

Ik kan me voorstellen hoe frustrerend het kan zijn als je toestel niet oplaadt, vooral als het de opvolger van debeste smartphone van 2021, de Galaxy S22 Ultra. We raden u daarom aan om onze suggesties en de genoemde oplossingen te bekijken die de oplaadproblemen op smartphones uit de Galaxy S22-serie kunnen oplossen.

  1. Controleer of de opladers goed werken op een ander apparaat of een vergelijkbaar apparaat dat een van uw familie/vrienden bezit. Als het apparaat niet oplaadt, is er sprake van een storing bij de opladernieuwe en betrouwbare S22 Ultra-oplader of zorg ervoor dat het wordt gerepareerd. Als de oplader het andere apparaat succesvol heeft opgeladen, moet u erachter komen wat het probleem precies is door andere methoden te volgen. Zorg er bovendien voor dat de laadkabels ook in orde zijn en geen losse verbindingen of rafels hebben.
  2. Soms komen pluisjes en vuil in de oplaadpoort van de Galaxy S22-smartphone terecht, waardoor het pad van de oplaadpin geblokkeerd kan worden, waardoor de Galaxy S22-serie helemaal niet oplaadt. Controleer dus de oplaadpoort en maak deze schoon met een delicate borstel. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen, aangezien deze de oplaadpoort geheel kunnen beschadigen.
  3. Als u de gewoonte heeft uw apparaat te gebruiken terwijl het wordt opgeladen, moet u weten dat dit de batterij zwaar belast, wat kan leiden tot problemen met oververhitting. Uiteindelijk krijgt uw apparaat een waarschuwing over de verhoogde temperatuur en stopt het opladen. Het is dus het beste om uw telefoon eerst op te laden en deze later te gebruiken. Het zal helpen de batterij op de lange termijn gezond te houden.
  4. Het is ook mogelijk dat er soms een storing is in het stopcontact of dat het inefficiënt is om de stroom te leveren die nodig is om uw telefoon op te laden. Om er zeker van te zijn, kunt u het stopcontact laten controleren door een opgeleide elektricien. (Voorzichtigheid:Probeer alsjeblieft niet te spelen met stroomvoerende draden in het stopcontact. Als er iets misgaat, kan er kortsluiting in uw bedrading ontstaan, wat brand kan veroorzaken of u een elektrische schok kunt bezorgen.)
  5. Is het je opgevallen dat je Galaxy S22 niet oplaadt nadat hij per ongeluk in het water is gevallen? Als het antwoord JA is, zorg er dan voor dat u uw apparaat een paar uur opzij houdt, precies voor een ventilator, om de vloeistof die in de oplaadpoort is terechtgekomen, uit te drogen.(Voorzichtigheid:Houd er rekening mee dat als u uw apparaat probeert op te laden direct nadat het in een vloeistof is gevallen, er een kortsluitingsprobleem op uw apparaat kan optreden, waardoor zowel de telefoon als de batterij volledig kunnen worden beschadigd.)

Als je nog steeds oplaadproblemen ondervindt op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5G, raden we je aan het Samsung-servicecentrum te bezoeken. Daar wordt uw toestel gerepareerd onder begeleiding van professionals. Als ze het oplaadprobleem van de Galaxy S22 Plus ook niet kunnen oplossen, krijg je mogelijk een gloednieuw apparaat.

Algemene voorwaarden:Uw apparaat moet onder de garantie vallen en u moet alle relevante papieren bij u hebben.

Hoe cache op Samsung Galaxy-apparaten te wissen

4. 5G werkt niet op de Galaxy S22-serie

Problemen:

Als u een van de Galaxy S22-apparaten bezit en niet kunt profiteren van 5G, kan uw algehele ervaring tevergeefs zijn. Ja, 5G-problemen op de Galaxy S22 Ultra zijn de real deal. Er zijn verschillende gevallen gerapporteerd door gebruikers met betrekking tot 5G-problemen op de Galaxy S22-serie.

Veelvoorkomende 5G-gerelateerde problemen op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra

  • Het 5G-signaal blijft afnemen op de Galaxy S22-serie
  • Kan het 5G-pictogram niet zien op de S22 Plus en S22 Ultra.
  • 5G werkt niet op Galaxy S22 Ultra
  • Geen toegang tot 5G-snelheid op de S22-serie

Als u met een van de bovenstaande problemen wordt geconfronteerd, moet u een paar dingen controleren en verschillende methoden proberen om te verhelpen dat 5G niet werkt op de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra 5G.

Suggesties en mogelijke oplossingen:

Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden als 5G niet werkt op de Galaxy S22-serie:

  1. Zorg ervoor dat uw netwerkaanbieder 5G ondersteunt
  2. Controleer of uw SIM-kaart goed werkt door deze in een andere SIM-kaart te plaatsen5G-compatibele telefoons
  3. Controleer uw vervoerderabonnement
  4. Zorg ervoor dat je 5G hebt ingeschakeld op je Galaxy S22, S22 Plus of S22 Ultra
  5. Controleer de netwerkdekkingskaart en zorg ervoor dat 5G beschikbaar is in het gebied waarin u woont.

Als u hierover gedetailleerde informatie zoekt, kunt u terecht bij onzegids over hoe u kunt repareren dat 5G niet werkt op Galaxy S22, S22 Plus, S22 Ultra en andere Samsung Galaxy-apparaten.

5. Prestatieproblemen in de Exynos Galaxy S22 Ultra

Problemen:

Slechte prestaties zijn onaanvaardbaar als je het hebt over vlaggenschip-Android-apparaten zoals de Galaxy S22 Ultra. Met Exynos 2200 zou je topprestaties verwachten, aangezien deze aan de top staat als we het hebben over de interne chipset van Samsung. Maar zoals we zijn tegengekomen, waren de zaken behoorlijk controversieel. Er zijn online verschillende claims ingediend (met videobewijs) dat de Galaxy S22 Ultra laggy is en niet geschikt is voor dagelijks gebruik. Wat de batterijprestaties betreft, staat de S22 Ultra aan de ontvangende kant, aangezien AdamConway (senior editor bij XDADevelopers) een bericht heeft geplaatstschermafdrukDat laat zien dat met bijna 50 minuten schermtijd de batterij van de Galaxy S22 is gedaald tot 67%, wat zeker een schok is.

Suggesties:

Omdat de prestaties van het apparaat verband houden met de geïnstalleerde software, kun je het beste wachten tot Samsung een update uitrolt om de batterijduur en prestatieproblemen op de Galaxy S22 Ultra op te lossen. Op het moment dat dit stuk wordt geschreven heeft Samsung al een software-update uitgerold om deze problemen op te lossen, terwijl de meeste ervan zijn verholpen.

Hoe veelvoorkomende problemen op de Samsung Galaxy Z Fold 3 5G op te lossen

6. Gebarennavigatie is inconsistent/laggy op de S22-serie op de Galaxy S22-serie

Problemen:

Gebruikers gingen naar Reddit om het probleem naar voren te brengen, waarbij hij beweerde dat de gebarennavigatie inconsistent/laggy was op de S22-serie. Het bericht werd door tientallen gebruikers gewaardeerd en daarom bespreken we het hier. De gebruikers meldden dat de animatie flikkert wanneer ze proberen omhoog te vegen nadat ze een tijdje in een app zijn gebleven.

Suggesties:

Een bug of softwareprobleem is de mogelijke reden waarom gebarennavigatie inconsistent/laggy is op uw Galaxy S22, S22 Plus of S22 Ultra 5G. Om het probleem op te lossen, kunt u uw apparaat opnieuw opstarten of zelfs de fabrieksinstellingen herstellen. Voor het geval de gebarenproblemen uit de S22-serie niet kunnen worden opgelost, moet u wachten tot Samsung een nieuwe update uitrolt. Dat komt omdat alle bedrijven vaak kennis nemen van de problemen via hun officiële forum en werken aan een oplossing die in toekomstige updates wordt uitgerold. Maak je dus geen zorgen,Samsung loopt voorop op het gebied van Android bij het leveren van software-updates, dus het probleem zal de komende dagen worden opgelost.

7. Meldingsproblemen op Galaxy S22 Ultra

Problemen:

Behoort u tot de gebruikers die klagen over meldingsproblemen op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra? Zo JA, dan zijn er mogelijke oplossingen hiervoor. Nu hoef je je geen zorgen te maken als de melding niet verschijnt of stil is in de Galaxy S22 Ultra en andere smartphones uit de S22-serie.

Mogelijke oplossingen:

Als u meldingsproblemen ondervindt op de Galaxy S22 Plus, S22 en S22 Ultra, zijn er een paar dingen die u moet proberen om het probleem op te lossen.

  1. Zorg er allereerst voor dat u de DND-functie (Do Not Disturb) op uw Galaxy S22 5G hebt uitgeschakeld. Indien ingeschakeld, blokkeert de Niet storen-functie de app voor pushmeldingen.

Hier leest u hoe u de Niet storen-functie op de Galaxy S22-serie kunt uitschakelen:

      1. Ga naarInstellingen
      2. Tik opMeldingen
      3. Tik vervolgens opNiet storenEnzet de schakelaar UIT
  1. Een andere handige methode om te verhelpen dat de melding niet wordt weergegeven op de statusbalk van de Galaxy S22 Plus, is door te proberen de energiebesparende modus uit te schakelen. Zoals u weet vermindert de energiebesparende modus het gegevensgebruik op de achtergrond, het netwerkgebruik en verschillende andere functies. Daarom is het belangrijk om de functies voor de energiebesparende modus UIT te schakelen om uw vraag op te lossen waarom de Samsung Galaxy S22 geen meldingen weergeeft. Probeer het uit en kijk of de methode helpt.

    Zo schakelt u de energiebesparende modus uit:

      1. Ga naarInstellingen
      2. Tik nu opBatterij- en apparaatonderhoud
      3. Tik vervolgens opAccu
      4. Tik vervolgens op deEnergiebesparende modusEnzet de schakelaar UIT
  2. Als het meldingsgeluid niet werkt op uw Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra, moet u het volumeniveau van het meldingsgeluid controleren. Je kunt het meldingsgeluid aanpassen door naar te gaanInstellingen > Instellingen > Meldingen > Meldingsgeluid > Volume.Nu kan jeverhoog het volume door de schuifregelaar voor volumeaanpassing naar de rechterkant te verplaatsen.
  3. Het kan ook zijn dat je voor bepaalde apps de melding hebt uitgeschakeld en vergeten bent. Dat moet je dus even controlerennaar specifieke app-instellingen gaan en ervoor zorgen dat meldingen zijn uitgeschakeld, als dat niet zo is,zorg ervoor dat u de schakelaar aanzet.

Als geen van de methoden helpt,we raden u aan alle instellingen van uw apparaat te resetten of te proberen de cachepartitie te wissenvanuit de Android-herstelmodus.

Hier leest u hoe u alle instellingen op de Galaxy S22 Ultra kunt resetten:

  1. Ga naarInstellingen
  2. Tik op deAlgemeen bestuur
  3. Tik nu op deOpnieuw instellenkeuze
  4. Tik vervolgens op deReset alle instellingen
  5. Als u hierom wordt gevraagd, zorg er dan voor dat u uw pincode/wachtwoord/biometrie invoert om de selectie te bevestigen.

Opmerking:Er worden geen gegevens van uw apparaat verwijderd, maar alle instellingen worden teruggezet naar de standaardinstellingen zoals deze waren op het moment van aankoop.

Hier leest u hoe u de cachepartitie op smartphones uit de Galaxy S22-serie wist:

  1. UitschakelenJe toestel
  2. Dan,houd de toets Volume omhoog en de aan/uit-toets ingedrukt
  3. Blijf beide toetsen ingedrukt houdentotdat het Android-herstelmenu verschijnt
  4. Volgende,druk op de toets Volume omlaagEnnavigeer naar de cachepartitie wissen
  5. Druk op de aan/uit-toetsselecteren
  6. Druk op de toets Volume omlaag om Ja te markeren, Dandruk op de aan/uit-toets om te selecteren
  7. Wanneer het proces is voltooid, wordt deHerstart systeem nuwordt gemarkeerd
  8. Druk op de aan/uit-toetsom uw telefoon opnieuw op te starten.

Als niets heeft geholpen bij het oplossen van meldingsproblemen op de Galaxy S22, kunt u uw apparaat daarna terugzetten naar de fabrieksinstellingeneen back-up van alle gegevens maken. Als u niet weet hoe u een Android-apparaat naar de fabrieksinstellingen moet resetten, volg dan de volgende stappen:

  1. OpenInstellingen
  2. Tik opAlgemeen bestuur
  3. Tik nu opOpnieuw instellen
  4. Dan,tik op deFabrieksinstellingenkeuze
  5. Als daarom gevraagd wordt,voer uw pincode/wachtwoord/patroon/biometrisch in
  6. Tik ten slotte opWis alles, en je bent klaar.

Hoe u meldingen kunt oplossen die niet werken op Android-apparaten

8. Fout Camera mislukt op Galaxy S22 Ultra

Problemen:

Zoals u weet, bieden moderne smartphonecamera's de gebruikers veel, dankzij de overvloed aan technologie die wordt gebruikt om u te helpen goede foto's en video's te maken. Maar hardware van de volgende generatie met software met fouten veroorzaakt glitches en bugs.Verschillende gebruikers hebben geklaagd over het zien van de 'waarschuwingscamera mislukt'. foutterwijl je zowel de voorkant als de primaire camera van de Galaxy S22 Ultra gebruikt. Terwijl sommigen een zwart scherm hebben gemeld in de Samsung camera-app.

Ter referentie hebben we enkele veelvoorkomende cameraproblemen op de Galaxy S22-serie op een rij gezet:

  • ?Waarschuwingscamera mislukt? foutmelding op Galaxy S22 Ultra
  • Samsung Galaxy S22 Ultra gaat helemaal niet open
  • De Samsung camera-app toont een zwart scherm
  • De Samsung camera-app crasht steeds op de S22-serie
  • Cameramodule oververhit op S22 Ultra 5G

Als u een van de bovengenoemde problemen met betrekking tot de S22 Ultra-camera tegenkomt, kunt u verschillende methoden proberen die we hebben vermeld in de?mogelijke oplossingen?sectie.

Mogelijke oplossingen:

9. Hoe op te lossen? Camera mislukt? op Samsung Galaxy-smartphones?

  1. Start de Galaxy-smartphone opnieuw op. Verschillende problemen veroorzaakt door softwarefouten kunnen worden opgelost met behulp van de reboot-methode.
  2. Controleer of er nieuwe systeemupdates zijn. Update uw apparaat zo snel mogelijk als die er zijn.
  3. Wis de app-cache en opslaggegevens van de camera
  4. Schakel de Smart Stay-functie uit

Als deze methoden je niet kunnen helpen om de fout met de camera op de Galaxy S22 Ultra op te lossen, raden we je aan om onzegedetailleerde gids over verschillende manieren om te repareren dat de camera-app niet werkt op Samsung Galaxy-smartphones.

10. Probleem met flikkerend scherm van de Galaxy S22 Ultra gecombineerd met een opvallende horizontale pixelachtige lijn

Problemen:

Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze problemen ondervinden met schermflikkering op de Galaxy S22 Ultra 5G. Het probleem lijkt gevolgen te hebben voor de detailhandel met de Exynos-chipset. De getroffen gebruikers beweren dat ze last hebben van deprobleem met flikkerend scherm op de S22 Ultra 5G bij gebruik van de ingebouwde vingerafdruksensor. Sommigen meldden dat dit gebeurt wanneer de resolutie is ingesteld op QHD+ of Natuurlijke kleurmodus. Sommigen beweerden dat het naar voren kwam toen een gebruiker probeerde een video op de Galaxy S22 Ultra op YouTube af te spelen.

Mogelijke oplossingen:

Zoals gewoonlijk,Samsung heeft het probleem onderkend en gebruikers opgeroepen kalm te blijven totdat er een software-update uitkomt. Het bedrijf heeft ook aangemoedigd om de schermmodus in de tussentijd te wijzigen in Levendig of de resolutie naar FHD+ voor normaal gebruik en heeft geadviseerd het apparaat bijgewerkt te houden naar de nieuwste softwareversie.

Hier leest u hoe u de schermmodus en resolutie op de Galaxy S22 Ultra kunt wijzigen:

Voor het wijzigen van de schermmodus:

  1. Ga naarInstellingen
  2. Tik opWeergave
  3. Dan,Scherm modus
  4. Selecteer nuLevendig

Voor het wijzigen van de schermresoluties:

  1. Ga naarInstellingen
  2. Tik op deWeergave
  3. Tik nu op deSchermresolutie
  4. Selecteer vervolgens deFHD+uit de genoemde opties

We begrijpen dat het geen permanente oplossing is, maar Samsung heeft ons verzekerd het probleem via een update op te lossen, dus het is het wachten waard.

U kunt ook de bovenstaande alternatieve methode proberen om het probleem op te lossen waarbij u mogelijk een vetgedrukte horizontale lijn tegenkomtRoze pixellijn op het Galaxy S22 Ultra-display tijdens het bekijken van video's en het spelen van games.

Hoe u kunt oplossen dat inkomende oproepen niet worden weergegeven op Samsung Galaxy-apparaten

11. Android Auto werkt niet op Galaxy S22 Ultra 5G

Problemen:

Als we de berichten mogen geloven, worden sommige gebruikers geconfronteerd met problemen met Android Auto, omdat ze alleen een leeg/zwart scherm krijgen via een bekabelde Android Auto-verbinding. Als het om navigatie gaat (Google Maps) kunnen gebruikers hun telefoonscherm niet zien omdat het scherm zwart wordt. Het is een serieus probleem omdat Android-gebruikers sterk afhankelijk zijn van deze veiligheidsfunctie, dus problemen met Android Auto met S22 Ultra-gebruikers kunnen iets zijn om naar te kijken. Problemen met het niet werken van Android Auto op de S22 Ultra kunnen echter worden opgelost, dus maak je geen zorgen.

Mogelijke oplossingen:

Als u tot deze gebruikers behoort die Android Auto niet kunnen gebruiken op de Galaxy S22 Ultra, hebben we goed nieuws voor u. Hieronder volgen enkele betrouwbare methoden die van pas kunnen komen bij het oplossen van het probleem met Android Auto op smartphones uit de Galaxy S22-serie.

  1. Start eerst het apparaat opnieuw op en controleer of Android Auto goed werkt.
  2. Als dat niet het geval is, controleer dan of er updates zijn. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat u de app bijwerkt.
  3. Soms kunnen nieuwe updates fouten bevatten, dus u kunt altijd proberen de recente updates te verwijderen. Omdat Android Auto vooraf is geïnstalleerd en wordt gecombineerd met Google Maps, kun je het alleen vinden in deInstellingen > Apps > Android Auto. Tik in het volgende scherm eenvoudigweg op het kebabmenu (?) in de rechterbovenhoek en tik op de optie die zegt?Updates verwijderen?. Controleer nu of het probleem met Android Auto op de Galaxy S22 Ultra is opgelost. Als dit niet het geval is, probeer dan een alternatieve methode om te verhelpen dat Android Auto niet werkt op de telefoon uit de S22-serie.
  4. Probeer het vervolgensde Force-stopmethode vanuit de app Instellingen en kijk of het werkt.
    1. Ga naarInstellingen
    2. Tik op deApps
    3. Tik vervolgens op deAndroid Auto
    4. Tik nu eenvoudig op deKnop Forceer stopaan de rechterkant geplaatst, net onder het logo van de app.

Dit zijn de mogelijke oplossingen om het probleem op te lossen waarbij Android Auto niet is verbonden met de auto of het scherm zwart wordt, zelfs als deze wel is aangesloten. Als niets helpt, is het tijd om het apparaat daarna terug te zetten naar de fabrieksinstellingen een back-up van alle gegevens maken. Is het ook niet gelukt? Neem contact op met Samsung en zorg ervoor dat het probleem wordt opgelost. Opgemerkt moet worden dat Google Android Auto heeft afgeprijsd en in Google Maps heeft gevouwen. Nu zult u Android Auto niet meer als zelfstandige app op uw telefoon vinden.

Hoe veelvoorkomende problemen op de Samsung Galaxy Z Fold 3 5G op te lossen

12. Samsung eSIM-overdrachtsproblemen op de S22 Ultra

Heeft u te maken met Samsung eSIM-overdrachtsproblemen op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5G? Maak je er alsjeblieft geen zorgen over en volg de stappen zoals hieronder vermeld:

  1. Verwijder eerst de eSIM van uw oude apparaat.
  2. Houd op het eerste installatiescherm de toets Volume omlaag gedurende 5 seconden ingedrukt en tik vervolgens op Volgende. Met deze methode kunt u het installatieproces voorafgaan zonder een simkaart, maar u kunt later een eSIM installeren.
  3. Volg vervolgens de instructies tot het punt waarop u naar het startscherm kunt gaan.

Zodra u op het startscherm bent, moet u de rest van de instructies volgen via de link die u doorverwijst naar de gidspagina.

Belangrijke link:Gids voor eerste gebruik van Samsung eSIM naar eSIM door T-Mobile Support

13. Samsung Pay werkt niet op Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra

Als u Samsung Pay niet kunt gebruiken op de Galaxy S22-serie, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden om het probleem op te lossen.

Mogelijke oplossingen:

U kunt de volgende methoden proberen om te verhelpen dat Samsung Pay niet werkt op de Galaxy S22-serie. Neem eens een kijkje:

    1. Herstartenuw smartphone uit de Samsung Galaxy S22-serie
    2. Schakel Wi-Fi/Mobiele data UIT en AAN.
    3. Update de Samsung Pay-app
    4. PogingSamsung Pay verwijderen en opnieuw installeren
    5. Controleren opSoftware updatesen installeer ze, als deze beschikbaar zijn voor uw apparaat.

Als u het probleem niet kunt oplossen door alle bovenstaande methoden uit te proberen, raden we u aan deze procedure uit te voerenonze gids over hoe u kunt oplossen dat Samsung Pay niet werkt op de S22-serie.

Hoe te repareren dat Wi-Fi niet werkt op de Samsung Galaxy S22-serie

14. Zwart scherm op Galaxy S22 Ultra

Problemen:

Verschillende gebruikers meldden dat het scherm donker wordt of helemaal zwart wordtwanneer ze een browser op hun Galaxy S22 Ultra proberen te openen. We begrijpen dat het frustrerend is om vanaf de eerste dag met een probleem om te gaan, vooral als je het ervaart op een Android-vlaggenschip van $ 1200 van Samsung. De gebruiker beweerde dat toen ze verbinding maakten met Samsung, ze moesten wachten op een beveiligingsupdate, omdat deze te maken had met een aantal softwareproblemen.

Mogelijke oplossingen:

Omdat het een softwareprobleem bleek te zijn, beweerde een gebruiker dat het probleem met het zwarte scherm op de Galaxy S22 Ultra was opgelost door de Android-beveiligingsupdate van 1 maart 2022 die door Samsung werd uitgerold. Dus als u problemen ondervindt met een zwart scherm op de Galaxy S22 Ultra, raden we u aan uw apparaat zo snel mogelijk bij te werken. Voor het geval dat uw probleem of de redenen anders lijken, kunt u proberen het apparaat geforceerd opnieuw op te starten en te controleren of het probleem is verdwenen. U realiseert zich misschien niet, maar kleine bugs of glitches die weergaveproblemen op de Galaxy S22 Ultra veroorzaken, kunnen worden opgelost door eenvoudig opnieuw op te starten of door de systeemcache te wissen.

15. Galaxy S22 Ultra toetsenbordmodus met één hand werkt niet

Sommige gebruikers beweerden dat ze de toetsenbordmodus met één hand op de Galaxy S22 Ultra niet kunnen gebruiken als het toetsenbord is geopend. Het werkte niet in het toetsenbordgebied. Opvolging van deze kwestie. Een vertegenwoordiger van Samsung antwoordde op de post dat ze het probleem met de eenhandige toetsenbordmodus op de Galaxy S22 Ultra hebben erkend en eraan werken dit op te lossen door een app-update uit te voeren.

Veelgestelde vragen over veelvoorkomende problemen op de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5G

a) Heeft de S22 Ultra een verwarmingsprobleem?

Ja,problemen met oververhitting met Galaxy S22 Ultraworden gerapporteerd door verschillende gebruikers over de hele wereld. Het oververhittingsprobleem van de Galaxy S22 Ultra kan het gevolg zijn van voortdurende blootstelling aan warme omgevingen, het gebruik van goedkope oplaadaccessoires, langdurig gebruik van apps die veel hulpbronnen verbruiken, het langdurig bekijken van video's met een resolutie van 4K of hogere resolutie,defecte batterij, en meer.

Je kunt de Galaxy S22 Ultra snel afkoelen door het volgende te doen:

  • Schakel uw Galaxy S22 Ultra onmiddellijk UIT en laat de warmte verdwijnen
  • Koppel de oplader los als u deze hebt aangesloten
  • Als u een stevige behuizing hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u deze verwijdert
  • Zet je S22 Ultra uit de zon in de schaduw
  • Laat uw apparaat enige tijd afkoelen en schakel het vervolgens in.

b) Hoe kan ik ervoor zorgen dat de batterij van mijn Samsung Galaxy S22 langer meegaat?

Je kunt de levensduur van de batterij van de Galaxy S22 maximaliseren door de dingen te volgen die we hieronder hebben vermeld:

  • Verlaag het helderheidsniveau van het scherm
  • Gebruik uitsluitend de donkere modus
  • Schakel 5G uit als er slechte signalen zijn
  • Houd de achtergrondgegevens ingeschakeld voor geselecteerde apps die u nodig hebt
  • Houd apps die stroom verbruiken in de gaten
  • Zorg ervoor dat u het apparaat up-to-date houdt
  • Schakel locatieservices UIT als ze niet nodig zijn
  • Schakel alle extra (niet bruikbare) functies uit
  • Gebruik de standaard vernieuwingsfrequentie tijdens normaal browsen (alleen gebruiken als u onderweg bent zonder oplader)

c) Hoe lang gaat de batterij van de S22 Ultra mee?

Gebaseerd op meerderetests uit het echte leven door CNET, PhoneArena en GSM Arena bedraagt ​​de gemiddelde batterijduur van de S22 Plus en S22 Ultra ongeveer 18 uur, terwijl de S22 tot 15 en een half uur meegaat.

d) Hoe lang duurt het opladen van de S22+ en S22 Ultra?

  • Met een 45W-oplader kan de Galaxy S22+ in 1:01 uur volledig worden opgeladen vanaf 0%, terwijl het 2-5 minuten extra duurt als je een 25W-steen gebruikt.
  • Met een oplader van 45 W kun je de Galaxy S22 Ultra in 59 minuten volledig opladen vanaf 0%, wat 5 minuten eerder is, vergeleken met een volledige lading geleverd door een oplader van 25 W.

e) Heeft de S22 draadloos opladen?

Ja, de Galaxy S22 wordt geleverd met ondersteuning voor draadloze oplaadsnelheid van 15 W. Je kunt de Galaxy S22 draadloos op volle snelheid opladen zonder hoesje of met eenhoesje/cover compatibel met draadloos opladen. Het wordt ook geleverd met ondersteuning voordraadloos stroom delenwaarmee u de batterij kunt opladenGalaxy Buds 2,Galaxy Horloge 4/4 Klassiekof andere compatibele telefoons door ze gewoon op de achterkant van de Galaxy S22 te plaatsen.

Beste draadloze opladers voor Galaxy S22 5G

f) Wat zijn de kosten voor schermvervanging voor de Samsung Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra?

Hoewel Samsung alle apparaten uit de S22-serie levert met de bescherming van Corning Gorilla Glass Victus+, is het nog steeds breekbaar. Maar zorg ervoor dat het zo isop alle mogelijke manieren beschermdaangezien de kosten voor schermvervanging van het vlaggenschip van Samsung 2022 ernstige gaten in uw zak kunnen verbranden.

Hier zijn de kosten voor schermvervanging per apparaat van de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra 5G:

  • Galaxy S22 Ultra: $ 289
  • Galaxy S22 Plus: $ 229
  • Galaxy S22: $ 199

Vrijwaring:De bovenstaande referentie geldt voor de kosten voor schermvervanging (in de VS). Deze kunnen lager of hoger zijn, afhankelijk van de regio waarin u woont.

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze handleiding over het oplossen van veelvoorkomende problemen met de Samsung Galaxy S22-serie. We zullen deze handleiding bijwerken zodra we op de hoogte zijn van eventuele aanvullende problemen met de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra. We zullen de oplossingen voor dergelijke problemen ook bijwerken. Voorlopig kun je eenvoudigweg een bladwijzer voor deze blog maken en deze delen met je vrienden die problemen ondervinden met betrekking tot de Galaxy S22-serie.

Veelvoorkomende problemen met de Samsung Galaxy S22-serie en hoe u deze kunt oplossen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5970

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.